Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

Carrer d'Estruc
Barcelona, CT, 08002
Spain

Something Els is a Belgian agency, specialized in guided walking tours and bike tours in Barcelona. The tours can be given in Dutch, English and French.

My tours are very personal and different from the typical Barcelona tours.

Onze Tours

Barcelona op een andere manier: Barcelona By Night, Gaudi & Panoramic Views, Discover Montjuic …

 

Bij Something Els houden wij van een persoonlijke aanpak. Daarom zijn onze groepen klein (maximum 10 personen, maar gemiddeld zitten we met 4 à 6 personen op de fiets). Enkel op aanvraag organiseren wij tours voor grote groepen. 
Naast de Nederlandstalige tours, kunnen de tours ook worden aangeboden in het Engels, Frans en Spaans.

SOMETHING ELS BIEDT VOLGENDE FIETS- EN WANDELTOURS:

- Op en top barcelona (FIETSTOUR)

- de familietour (fietstour) 

- Barcelona By Night (E-bike tour)

- GAUDI & PANORAMIC VIEWS (E-bike tour)

- dicover montjuic (e-bike tour)

- smikkel smakkel tour (wandeltour)

- STRAND & WIJNGAARD TOUR (e-bike tour)

 

 

 

de familietour

De Familietour is de perfecte tour voor gezinnen met kleine kinderen (kinderen < 12 jaar). We vermijden de drukke straten van de stad en fietsen door een wirwar van kleine steegjes en autovrije wijken.

Onderweg vertel ik leuke verhalen en legendes en komen de kinderen op speelse wijze meer te weten over de stad. Tevens fietsen we langs enkele magische plekjes waar de kinderen zich in een andere wereld zullen wanen.

Deze fietstour is steeds privé voor jouw gezin, en dus volledig afgesteld op het fietstempo van de kinderen.

Voor meer info zie categorie: Prijzen Praktische info

Bestel nu deze fietstour 

 

Barcelona By Night

Ontdek de magie en de pracht van Barcelona’s mooiste en bekendste gebouwen via deze avondtour. 's Avonds is het heel aangenaam om te fietsen, aangezien de straten vele rustiger zijn en alles zich bevindt in een feeërieke atmosfeer. Barcelona By Night is een andere wereld vol kleur en schittering. Een unieke ervaring!

We fietsen eerst een stukje de berg Montjuic op voor een prachtig uitzicht over de stad Barcelona, om daarna verder te fietsen naar de magische fonteinen. Tijdens de avondtour fietsen we ook langs Gaudi’s Casa Milà en Casa Batlló, Sagrada Familia, Torre agbar en Arc de Triomf.

Opgepast deze tour kan enkele geboekt worden op volgende dagen:

  • Van 1/03 tot 1/06: donderdag, vrijdag en zaterdag

  • Van 1/06 tot 1/10: woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag

  • Van 1/10 tot 31/12: donderdag, vrijdag en zaterdag

  • Januari en februari: geen fonteinenshow

Voor meer info zie categorie: PrijzenPraktische info

Bestel nu deze fietstour

 

smikkel smakkel tour

Something Els neemt jullie mee tijdens deze wandeltour langs de mooiste en kleinste straatjes van het oude centrum. We beginnen onze tocht bij Mercat de la Boquería, de grootste overdekte markt van Barcelona, waar jullie meteen al de lokale sfeer kunnen opsnuiven. Vervolgens zetten we de tocht verder doorheen een wirwar van steegjes in de gotische wijk, en stoppen we regelmatig om heerlijke lokale specialiteiten te proeven (zowel zoete als hartige hapjes).

Onderweg vertel ik leuke anekdotes, komen we op verborgen plekjes, en komen jullie ook op een vlotte manier meer te weten over de geschiedenis van de stad en haar gastronomie. Tevens krijgen jullie info over plaatselijke lekkernijen en producten en geef ik jullie tips voor leuke lokale restaurantjes en barretjes waar jullie 's avonds naartoe kunnen gaan.

Een echte tour voor lekkerbekken!

Voor meer info zie categorie: Prijzen Praktische info

Bestel nu deze wandeltour

 

Strand & Wijngaard Tour

Een dagje in het Aards Paradijs, niet te missen!

Tijdens deze prachtige tour fietsen we Barcelona uit via haar haven en het strand tot aan het mooie kuststadje Badalona, waar we de steegjes van het oude centrum verkennen. Vervolgens fietsen we verder via de azuurblauwe Costa del Maresme naar één van de mooiste en kleinste wijngebieden van Spanje. We bezoeken de wijnbodega van een plaatselijke familie. Hier krijgen jullie een rondleiding die eindigt met een degustatie van verschillende wijnen en een overheerlijke picknick, terwijl jullie genieten van een zicht op de wijngaard en de Middellandse Zee. Waan jezelf op een filmdecor!

De tour wordt gemaakt per elektrische fiets, in totaal leggen we heen en terug ongeveer 40 kilometer af.

Opgelet: De picknick is steeds op aanvraag. Indien de picknick niet meer beschikbaar is, kan deze vervangen worden door een Catalaanse lunch aan het strand.

Voor meer info zie categorie: Prijzen Praktische info

Bestel nu deze fietstour

 

op en top barcelona

Tijdens deze 3-uur durende tour ontdek je het beste van wat de stad te bieden heeft. We bezoeken niet alleen bekende toeristische plekjes maar komen ook langs verschillende volkse wijken waar je maar weinig toeristen ziet. Het is een mooie mix van wijken uit het authentieke, volkse Barcelona (zoals o.a. de wijken Raval, El Born of Poblenou) en enkele niet te missen populaire plekjes, zoals de Gotische wijk, het wondermooie Parc de La Ciutadella, de haven en de kust.

Onderweg vertel ik jullie leuke weetjes en toon ik verborgen plekjes. Tevens komen jullie op een leuke manier meer te weten over Catalonië en haar turbulente geschiedenis, maar ook het Catalonië van vandaag met haar rijke cultuur en tradities.  

De Op en Top Barcelona Tour, is dé tour om op korte tijd vele wijken van Barcelona te leren kennen.

Voor meer info zie categorie: Prijzen Praktische info

Bestel nu deze fietstour

 

gaudi & panoramic views

Tijdens deze prachtige fietstocht per elektrische fiets, komen we langs de belangrijkste bouwwerken van Gaudi, waaronder Palau Güell, Sagrada Familia, Casa Batlló, Casa Milà en Park Güell . In Park Güell heeft u even de tijd om rond te wandelen in het gratis gedeelte van het park en zult u kunnen genieten van prachtige uitzichten over de stad. 

Op de terugweg passeren we langs de volkse en charmante wijk Gracia, waar Gaudi zijn eerste belangrijke bouwwerk 'Casa Vicens' ontwierp. We eindigen de tocht op het wondermooie plekje waar Gaudi zijn laatste adem uitblies.

Voor meer info zie categorie: Prijzen Praktische info

Bestel nu deze fietstour

 

dicover montjuic

Maak kennis met één van de voornaamste heuvels van Barcelona, Montjuic. De Keltiberiërs stichtten duizenden jaren geleden hun eerste nederzettingen aan de flanken van de heuvel. Later zou de heuvel een belangrijke rol gaan spelen in de verdediging van de stad, wegens de strategische ligging.

Tevens vonden twee belangrijke evenementen plaats op Montjuic: de Wereldtentoonstelling in 1929 en de Olympische Spelen in 1992. Tijdens de ebike-tour fietsen we door prachtige parken en langs indrukwekkende gebouwen en Olympische stadia uit die periode, die nog steeds in heel goede staat zijn.

Montjuic heeft ook een duister kantje. Naast de verdedigingsfunctie waar het Castell de Montjuic nog steeds getuige van is, werd het fort onder de dictatuur van Franco gebruikt als millitaire gevangenis.

Ga mee met deze fietstocht en kom meer te weten over deze gebeurtenissen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de evolutie van de stad. Onderweg wordt er regelmatig gestopt om foto’s te maken van de prachtige uitzichten over Barcelona en haar haven.

Voor meer info zie categorie: Prijzen Praktische info

Bestel nu deze fietstour

terug naar Onze Tours